enostaven

5:17 AM Alex Writer 0 Comments

Kremen-vinilni laminat je enostaven za namestitev, vendar se pred začetkom dela seznanite z najpogostejšimi napakami v tej zadevi, da jih preprečite.
Prva stvar, ki jo morate zapomniti, ko začnete nameščati vinilne talne obloge, je potreba po upoštevanju navodil. Glavne težave med namestitvijo so ponavadi posledica dejstva, da skladišče zanemarja priporočila, navedena v navodilih.
Napaka # 1. Polaganje na podlago.



https://prospero-uikit.webflow.io/2-content
https://prospero-uikit.webflow.io/
https://myspace.com/2econdclasscitizen/
Vsa navodila za vgradnjo alpskih talnih blokatov iz alpskega tla strogo prepovedujejo uporabo podloge pri polaganju ploščic, vendar kupci vinil laminata pri tem še vedno obstajajo.
https://www.flickr.com/people/iboy/
https://www.flickr.com/people/soschilds/
https://500px.com/jachhunter777

V marsičem je to vedenje posledica želje upravljavcev, da opravijo dodatno prodajo in naložijo substrat nevednim strankam. Druga možnost nakupa podlage je stereotipno mnenje kupcev, da bodo tla brez podlage "hladna" in "hrupna". Raje zaupajo svojim notranjim občutkom in ne dolgoletnim izkušnjam pri praktični uporabi kremena-vinil na stotine tisoč ljudi po vsem svetu. Tretji primer pridobitve podloge skupaj s karts-vinilnimi ploščicami je želja, da se izognemo izravnavanju tal (kremen-vinilne ploščice je treba položiti na popolnoma ravno tla). Vendar nobena podlaga ne more izravnati površinskih nepravilnosti. Ne zanemarjajte novega estriha, to bo najboljša rešitev, še posebej, ker bo treba estrih še vedno narediti, hkrati pa boste morali kupiti novo ploščico, da zamenjate poškodovano. Prav tako je vredno zapomniti pomemben pogoj, da mora biti poleg popolnoma ravne površine, na katero bodo položene kremenče-vinilne ploščice, trdna. Podlaga ne more zagotoviti ustrezne trdote površine, kar vodi do poznejše deformacije orodnih spojev.
Ne tako dolgo nazaj so se razni substrati začeli prodajati neposredno pod kremen-vinilnimi ploščicami. Uporabite lahko takšno podlago, vendar je vprašanje, ali je to potrebno, veliko vprašanje. Zaradi svoje subtilnosti ne more delovati kot absorber zvoka, ne grelca, ne površinskega izravnalnega sredstva. Kremenčevo-vinilno podlago so razvila podjetja, specializirana za prodajo talnih oblog izključno kot marketinški projekt. Zdaj ima ne le laminat soroden izdelek, ki ga je mogoče prodati skupaj z glavnim, temveč tudi kremenčevo-vinilne ploščice.
Napaka # 2. Več lepila, bolje.

Ljudje, ki nimajo izkušenj s to zadevo, sami polagajo ploščice na osnovi lepila, pogosto zmotno menijo, da je količina lepila, nanesenega na tla, in zanesljivost pritrditve ploščice neposredno sorazmerna. Vendar nanašanje lepila v debelem sloju ne povzroči nič drugega kot nasprotni učinek. Lepilo nima časa, da se posuši, začne štrleti skozi spoje ploščic, izmika matrice.
Pri polaganju je treba lepilo namazati s tanko plastjo s posebno rebrasto lopatico. To je potrebno za enakomernejšo porazdelitev lepila neposredno med lepljenjem. Pri pritisku na ploščico lepilo zapolni praznine, ki jih pusti gladilka, s čimer tvori izjemno ravno površino in odpravi možnost pojava nelepljenih površin. Po tem, ko je matrica položena na lepilo, ji morate dati nekaj časa, da "prime" material, traja nekaj minut, nato pa matrico trkajte z gumijasto pušo za boljšo pritrditev. Po lepljenju ploščice je prepovedano hoditi po njej 12 ur.