Flask

7:31 AM Alex Writer 0 Comments

 Razvijanje spletnih strani z bučkami ni težko delo. V tem članku se bomo seznanili z okvirom Flask in na podlagi tega na spletnem mestu ustvarili trgovino s plačilnim sistemom.

Preden se lotimo razvoja, se pogovorimo malo o Flask in ugotovimo, kaj lahko naredi.



https://ko-fi.com/alexwriter/
https://www.producthunt.com/@meetups
https://www.giantbomb.com/profile/alexwriter/blog/how-to-uncover-your-writing-talent/238660/

Flask je veliko enostavnejši in nekoliko bolj priročen spletni okvir za gradnjo spletnih mest v Pythonu kot Django. To je velika prednost, vendar je posledica dejstva, da je Flask manjšega obsega in ima manj funkcij v primerjavi z Django.



Flask je zelo priročen, ko morate sestaviti hitro spletno mesto, pri čemer ni treba, da je nekakšen velikan, kot sta Youtube ali kakšno socialno omrežje.



Flask je ustvaril spletna mesta, kot so Airbnb, Lyft, Uber in celo Reddit. Več spletnih mest si lahko ogledate na tej povezavi.



Nastavitev projekta
Spustiva se na praktični del. Najprej se prepričajte, da je Python nameščen in prenesite tudi urejevalnik besedil, kot je PyCharm. Znotraj urejevalnika ustvarite nov projekt.



Če želite delati z Flask-om, ga morate namestiti. Če želite to narediti, v terminal zapišite ukaz:

bučka za namestitev bučke


Izdelava spletne trgovine
Nadaljnji celovit razvoj spletne trgovine je opisan v spodnjem video formatu:







Koristne povezave:

Program usposabljanja Python;
Učenje Django v enem videu;
Izbor Flask projektov;
Tečaj učenja;
Fondy plačilni sistem;
Povezava za prenos končanega projekta iz videoposnetka.


Dodatni tečaj
Na našem spletnem mestu je tudi napreden tečaj Python. Med ogromnim programom se boste naučili ne le jezika Python, ampak tudi, kako ustvariti spletna mesta s pomočjo spletnih tehnologij in okvira Django. Med tečajem se boste naučili veliko novega in do konca programa boste lahko delali z jezikom Python, na njem ustvarili popolne računalniške aplikacije na podlagi knjižnice Kivy, pa tudi ustvarili spletna mesta, ki temeljijo na knjižnici Django.