12:33 AM Alex Writer 0 Comments

V roku 1920 bola vydaná sci-fi hra „RUU“ - „Rossum Universal Robots“. Túto knihu napísal známy český spisovateľ Karel Čapek a rozpráva o mechanizmoch podobných ľudskej činnosti, ktoré sa zaoberali tvrdou prácou. Apek najprv chcel nazývať tieto mechanizmy „laboratóriami“ (z latinského slova „práca“ - práca), ale toto meno nepovažoval za celkom vhodné.



Hovorí sa, že апapek začal trochu zložitejšie, pretože nemohol myslieť na meno pre tieto „tvory“ a už premýšľal o tom, ako sa dostane do depresie. Ale jeho brat prišiel na záchranu, ktorý navrhol meno „robot“, odvodené z českej „roboty“. Ako všetci vieme, toto meno uviazlo vo väčšine jazykov sveta.
Fakt 2: Killer roboti existujú existujú roboti vrahov
Prvou osobou, ktorá zomrela v rukách robota, bol Robert Williams. V roku 1979 pracoval v závode Ford Motors na nakladanie dielov. Keď sa robot nakladača zrazu zrútil, Robert sa ho pokúsil opraviť sám. Zrazu robot prišiel k životu, mával manipulátorom a rozbil hlavu pracovníka. A v roku 1981, v továrni Kawasaki, bol inžinier menom Kenji Urada zabitý zlomeným robotom.
Fakt 3: Existujú rocker roboti
Vo videu si môžete vypočuť výkon nemeckej rockovej kapely Compressorhead. „Chlapci“ hrajú výlučne rockeri a sú relatívne populárne.
Fakt 4: Sú tu olympijské hry pre robotov rob
oti na olympijských hrách Od 21. júna do 23. júna 2010 sa v Číne konali prvé olympijské hry robotov Android. Roboty z rôznych krajín súťažili v rôznych športoch, počnúc futbalom a končiac rytmom bicích. Nie bez škandálov. Niektorí diváci, po sledovaní „Terminator“ a „Transformers“, boli sklamaní roboboxom. Rovnako ako "atléti" boli príliš pomalé.
Fakt 5: Leonardo da Vinci navrhol mechanického rytiera mechanický rytier Leonardo da Vinci Približne v roku 1495 Leonardo da Vinci vytvoril prvé kreslenie robota na svete, pripomínajúce ľudskú bytosť. Tento mechanický rytier mohol stáť, sedieť, pohybovať rukami, kývnuť hlavou a otvoriť / zatvoriť priezor helmy.

https://community.netapp.com/fukiw75442/attachments/fukiw75442/data-ontap-discussions/32759/2/fa.pdf
https://community.netapp.com/fukiw75442/attachments/fukiw75442/data-ontap-discussions/32759/3/r2.pdf