5 zaujímavých faktov o štúdiu v Kanade

11:22 PM Alex Writer 0 Comments

Dnes je štúdium v ​​Kanade medzi medzinárodnými študentmi veľmi populárne. Vynára sa však otázka: prečo Kanada? Minimálne je veľa príležitostí a vyhliadok a experti na blog.pfi.com.ua, ktorí sa oboznámia so vzdelávaním v zahraničí, rozprávali o maximu.




Málokto vie, že v Kanade má každá z desiatich provincií vlastný systém odbornej prípravy, ktorý vyvinuli a schválili miestne orgány. To znamená, že vzdelávacie centrum má právo rozhodnúť sa, ako zorganizovať vzdelávací proces, v akej forme sprostredkovať študentom nové informácie, ktoré učebnice sa majú použiť a či sú potrebné. Požiadavky na vzdelanie v Kanade sú spoločné pre všetkých, záleží však iba na provincii a škole, ako doručiť žiakom materiál, hlavnou vecou je výsledok.


Napriek nízkym nákladom na odbornú prípravu sú kanadské univerzity uznávané ako najvybavenejšie na svete. Štát poskytuje každej škole, škole, univerzite a iným štátnym inštitúciám najnovšie a najmodernejšie technologické vybavenie s cieľom diverzifikovať hodiny a zvýšiť efektívnosť vzdelávacieho procesu. Učebne a triedy zahŕňajú nielen moderné počítače a množstvo mediálnych zariadení, ale tiež zaručujú tablety a notebooky každému študentovi.
Vzdelávanie v Kanade zabezpečuje štúdium disciplín pri výbere študenta. Existuje niekoľko predmetov, ktoré sú povinné, je ich asi 8, všetky ostatné (asi 12), študent má právo vybrať si na základe individuálnych sklonov, prianí a budúcich plánov. Cieľom tohto prístupu je zabezpečiť, aby si študenti užívali výučbu a chodili do tried.

Na rozdiel od našich zvyčajných vyučovacích metód majú kanadské školy pomerne demokratický prístup k vzdelávaciemu procesu mladých i dospelých študentov. Učitelia tu rešpektujú názor každého študenta, počúvajú ho a zohľadňujú ho. Učitelia v kanadských vzdelávacích strediskách sú skutočnými psychológmi, ktorí motivujú študentov k individuálnemu prístupu a priateľstvu k štúdiu.
Percento absencie v školských hodinách v Kanade je jedným z najnižších na svete. Je to spôsobené nielen vzrušujúcim vzdelávacím procesom, ale aj schopnosťou samostatne si zvoliť odbor pre disciplínu. Preto aj malé školáci chodia do tried s veľkým potešením a túžbou, s istotou, že deň prebehne dokonale.




Најстарија школа на свету! Управо се у Енглеској налази најстарија школа на свету - Краљева школа. Образовна установа налази се у древном граду земље - Цантерберри. Датум оснивања школе датира из далеке 597 године и првобитно је градња замишљена као катедрала у којој су подучавали млади школарци. Током година, образовна установа подучава много деце из целог света и један је од најцењенијих образовних центара у свету.
У Великој Британији постоји пуно образовних институција које пружају засебну врсту образовања, одвојено за девојчице и дечаке. У другим земљама - ово је прошлог века, али у Енглеској је веома популарно и потражено. Многе престижне интернатске школе са светском репутацијом нуде ову врсту обуке. Британске одвојене школе и факултети пустили су многе познате личности које су постигле успех у животу. Захваљујући томе, видимо да је обука у таквом систему заиста ефикасна.
За разлику од других земаља, чланови краљевске породице редовно и довољно често посећују образовне центре у Енглеској. Неочекиване посете представника круне увек одушевљавају ђаке и студенте. Монархи посећују различите образовне структуре без претходног упозорења, што њихов долазак чини још пријатнијим и неочекиванијим.
Образовање у образовним центрима Енглеске спој је вековних традиција и строгих конзервативних метода поучавања са иновативним технологијама и прогресивним погледима. Британци веома цене традицију и методологију наставе, према којима студенти из целог света успешно студирају током многих генерација. Међутим, захваљујући усвајању савремених образовних иновација и поштовању ставова млађих стручњака, образовање у Енглеској не мирује и непрестано се развија.




Мало људи зна, али у британској средњој школи комуникација о сленгу било које врсте је забрањена. Ученици морају да комуницирају у складу са општепризнатим правилима обликовања речи и етикета. Уместо уобичајеног "здраво", морате рећи "Здраво" или "Добар дан / вече". Уместо "збогом" - "Видимо се / збогом". Сврха тако строгих метода је жеља власти да побољшају културу колоквијалног говора ученика, побољшају енглески језик и обогате речник ученика новим „исправним“ вокабуларом.
Образовање у Енглеској нема старосни оквир. Студент било ког узраста има могућност да студира у образовном центру земље под истим условима као и остали студенти. Као што пракса показује, студенти старосне доби пензионера у просеку 65-70 година чести су гости у учионицама у образовним установама. За њих образовни центри нуде специјализовани програм који пружа посебно развијену наставну методологију, тако да је образовни процес лак и лаган, а информације се стичу брзо и јасно.