Sõna kool

11:52 PM Alex Writer 0 Comments

Sõna kool pärineb kreekakeelsest sõnast lõhestatud, mis tähendab vaba aega. Siis said vabal ajal filosoofid ja nende õpilased kokku ja arutasid erinevatel teemadel.



Kuni 18. sajandini oli haridus Venemaal eranditult kiriklik ja tasuta. Zemstvose olemasolu esimesel kümnendil (1864–1874) avasid nad maapiirkondades umbes 10 tuhat kooli. Zemstvo koolid Venemaal on põhikoolid, mille õppeaeg on kolm aastat (alates 1890 - neli aastat). Neid eristas parem hariduslik töö, võrreldes ministri- ja eriti kihelkonnakoolidega.


https://telegra.ph/Essay-Writing-Service-can-Help-You-01-21
https://cdn.filestackcontent.com/AImfWq1EaQMZVbDf8HY5Qz/029eaMDR4OtM88eTehxA
https://cdn.filestackcontent.com/AImfWq1EaQMZVbDf8HY5Qz/U46LqBXRxeM0xSXwICUe
https://cdn.filestackcontent.com/AImfWq1EaQMZVbDf8HY5Qz/gKQvRIQgya42xqKsAywv



1. septembril algab kooliaasta 122 riigis - kogu Ameerikas ja peaaegu kogu Euroopas. Jaapanis kestab kooliaasta 1. aprillist 1. märtsini. Lapsed puhkavad ainult kuu. Nagu paljud puhkavad Indoneesias ja Indias. Norras ja Mosambiigis kestavad puhkused 2 kuud. Argentiinas, Ecuadoris, Panamas, Austraalias - 4 kuud. Lisaks jagatakse Jaapanis kooliaasta kolmeks trimestriks ja see algab 6. aprillil, kui kevad jõuab täies jõus ja sakura õitseb. Trimestrite täpsed algus- ja lõppkuupäevad võivad kooliti erineda.

Erinevates riikides on erinevad õpilaste hindamissüsteemid. Kui Venemaal ja Ungaris on kõrgeim hinne 5 ja halvim 1, siis Tšehhi Vabariigis on olukord vastupidine. Madalmaade ja Rumeenia koolid annavad klassidele 1–10. Prantsuse lütseumides on kasutusele võetud 20-punktiline skaala.

2012. aastal algas Valgevenes aktsioon "1 õpilane - 1 arvuti". Selles aktsioonis osales 8 riigi kooli. Tegevuse eesmärk on õpetada õpetajatele ja õpilastele kaasaegset tehnoloogiat õppeprotsessis tõhusalt rakendama, samuti arvuti õigesti kasutamise oskusi sisendama. Lapse koht peab olema korralikult varustatud. Erilist tähelepanu tuleks pöörata arvutimööbli õigele valimisele. Nii saate näiteks Minskis osta arvutitooli veebisaidilt mirkresel.by.

Vanim olemasolevatest ülikoolidest on Karauini moslemi ülikool, mis asutati aastal 859 AD. Maroko linnas Fezis. Viide:ambridge avati alles 1209. aastal ja Sorbonne - 1215. aastal.