Bezplatné vzdelávanie v zahraničí

5:24 AM Alex Writer 0 Comments


Táto krajina sa právom považuje za jednu z najatraktívnejších pre zahraničných študentov. Odborníci online platformy  zostavili hodnotenie z 30 krajín, v ktorých je Nemecko na prvom mieste.



Nemecké štátne univerzity sú:

Vedomostná základňa na európskej úrovni;
medzinárodný diplom po ukončení štúdia;
možnosť zahraničných študentov študovať v zahraničí bezplatne.
Takmer zadarmo. Všetky štátne univerzity v Nemecku majú poplatok za semester. Jeho veľkosť je v priemere 250 eur. Získané prostriedky sú potrebné pre spoločnosť vzájomnej pomoci študentov a Spoločný študentský výbor (AstA). V niektorých mestách ide o časť prostriedkov aj na nákup študentského lístka. Tento lístok vám umožňuje cestovať po meste a medzi mestami zadarmo. Je dôležité pochopiť, že zahraniční študenti musia nezávisle platiť za ubytovanie, stravu a znášať ďalšie výdavky spojené s pobytom v cudzej krajine. Táto suma je však stále oveľa nižšia ako suma, ktorú musíte zaplatiť za školné na súkromnej univerzite. Nepochybnou výhodou nemeckých univerzít je to, že môžete študovať nielen v nemčine, ale aj v angličtine, napríklad na univerzite v Lipsku, Universität Mannheim, Technische Universität Darmstadt a ďalších štátnych univerzitách.

Pozri tiež: Vzdelávanie v Nemecku v angličtine. Uvedenie na police
Na získanie víza na štúdium v ​​Nemecku však musí byť váš bankový účet aspoň 8640 EUR. Táto suma pokryje vaše náklady na ubytovanie, stravu a ďalšie. Môžete vyberať maximálne 720 EUR mesačne. Zablokovaný účet je dôkazom vašej finančnej nezávislosti.

! Nemôžeme konať po 11. ročníku a ešte viac po 9. ročníku. V prípade Nemecka musíme kompenzovať 1 akademický rok.

2. Česká republika
Spolu s nemeckými univerzitami sú české univerzity veľmi populárne aj medzi Ukrajincami, ktorí hľadajú bezplatné štúdium v ​​zahraničí. Diplomy sú platné vo všetkých krajinách sveta a vysokoškolské vzdelanie získané v Českej republike je v súlade s normami prijatými v krajinách Európskej únie. Pre študentov z Ukrajiny je vzdelávanie na českých štátnych univerzitách bezplatné, ak študujete v češtine. Môžete študovať v Českej republike av angličtine, ale školné za rok je od 1000 EUR.

Pozri tiež: Vysokoškolské vzdelávanie v Českej republike: úskalia a ako sa okolo nich obísť
Ale to nie je všetko. Aby mohol uchádzač z Ukrajiny študovať v Českej republike, musí podstúpiť postup nostrifikácie (uznania) svojho osvedčenia. Spravidla bude musieť spraviť skúšky z dvoch predmetov českého školského kurikula. O tom, o akých predmetoch sa rozhodnú, rozhodujú miestne ministerstvá školstva, v ktorých sa musia predložiť potrebné dokumenty.


3. Kanada
Kanadské vzdelanie je možné získať bezplatne získaním finančných prostriedkov alebo štipendií. Vo všetkých ostatných prípadoch musíte platiť. To sa netýka iba zahraničných študentov. Za štúdium platia aj obyvatelia Kanady, len náklady na štúdium sú pre nich o niečo nižšie. Ako ušetriť? Môžete si vybrať nie univerzity, ale obecné školy. Rok tu bude stáť ~ 12 000 - 15 000 kanadských dolárov. Ak sa rozhodnete získať druhé vzdelanie, buďte pripravení na skutočnosť, že šance na získanie štipendia na magisterské štúdium sú často vyššie.

https://us-static.z-dn.net/files/d44/7a8491ce58cc34c4db0261d54d8c6c54.pdf
https://cdn.thingiverse.com/assets/de/fe/02/26/16/Math_Homework_Help.pdf
https://cdn.thingiverse.com/assets/c9/5a/0c/3a/65/An_Essay_Writing_Service.pdf
https://cdn.thingiverse.com/assets/bc/2b/1a/04/f0/Write_My_Pedagogy_Essay.pdf




4. USA
Vysokoškolské vzdelávanie v USA je platené. Priemerné náklady na štúdium sú ~ 20 000 dolárov ročne. Náklady môžete znížiť prijatím štipendia od samotnej univerzity alebo financovaním nákladov na štúdium. Ak sú štipendiá pre bakalárov celkom jednoduché, granty sú častejšie pre postgraduálne alebo postgraduálne štúdium. Na štúdium tu potrebujete istotu anglického jazyka, vynikajúce akademické výsledky a slušné skúsenosti s dobrovoľníctvom. Kombinácia týchto faktorov vám poskytne nielen príležitosť, ale aj výrazne zníži náklady na školenie.

Zistili sme náklady na školenie. Okrem toho budete potrebovať určité finančné prostriedky na ubytovanie, stravu, leteckú dopravu a víza. Počet zamietnutí amerického víza v poslednom čase rastie, takže budete musieť preukázať pomerne solídnu finančnú základňu a motiváciu.


5. Holland
Holandské školy ponúkajú platené školné. Univerzity sú však ochotné vydávať štipendiá, ktoré môžu pokryť takmer všetky náklady na štúdium. Ak chcete získať štipendium, musíte preukázať vynikajúcu úroveň jazykových znalostí, známok a preukázať, že ste za toto štipendium hodní.

Náklady na štátne univerzity začínajú od 7000 EUR ročne. Zoberte 50% a získajte skutočnú cenu za prestížny medzinárodný diplom. Podľa našich skúseností je realistické získať štipendium dokonca vo výške 10 000 EUR. Prečítajte si tiež: Ako získať štipendium v ​​Holandsku.


6. Taliansko
 Táto krajina síce nie je medzi študentmi tak populárna, ale ponúka kvalitné európske vzdelanie a diplom, ktorý vám poskytne miesto v najlepších spoločnostiach na svete. Na prijatie na Vami vybranú špecialitu, kde bude školenie v taliančine, budete potrebovať základné vedomosti