Vedecký

4:29 AM Alex Writer 0 Comments

Vedecký článok je dokončená autorská práca opisujúca výsledky pôvodného vedeckého výskumu (primárny vedecký článok) alebo venovaného posudzovaniu predtým publikovaných vedeckých článkov týkajúcich sa spoločnej témy (recenzovaný vedecký článok).
V primárnych vedeckých článkoch autori poskytujú základné informácie o štúdii vo forme, ktorá umožňuje ostatným členom vedeckej obce vyhodnotiť štúdiu, reprodukovať experimenty, ako aj zhodnotiť zdôvodnenie a závery z nich vyvodené. Účelom prehľadu vedeckých článkov je zhrnúť, analyzovať, vyhodnotiť, zhrnúť alebo syntetizovať predtým uverejnené informácie (primárne vedecké publikácie). Vedecký článok často spája tieto dva typy vedeckých textov, vrátane prehľadu a pôvodnej časti.

http://dqkjwx3xr6pzf.cloudfront.net/c1141720/Essay_Writer.pdf
http://dqkjwx3xr6pzf.cloudfront.net/c1141720/1.pdf
http://dqkjwx3xr6pzf.cloudfront.net/c1141720/2.pdf


V súčasnosti je hlavným predmetom vedeckého článku tlačená forma. Táto situácia sa postupne mení - niektorí vydavatelia spolu s uverejňovaním tlačeného čísla časopisu uverejňujú texty uverejnených vedeckých článkov na internete za bezplatný prístup. Vo väčšine prípadov sa to však robí pre predplatiteľov alebo na platenom základe, čo znamená skutočnú absenciu článkov na internete a sťažuje hľadanie vedeckých informácií pre výskumného pracovníka.

Projekt CyberLenink je určený na nápravu situácie v tejto oblasti. Poskytujeme univerzálny katalóg, ktorý obsahuje mnoho článkov z rôznych vedeckých časopisov, vrátane článkov odporúčaných Vysokou atestačnou komisiou Ruskej federácie, klasifikovaných pomocou Štátneho rubrikátora vedeckých a technických informácií (SRSTI), bezplatne a bezplatne.